Великденска изложба на ІV „Г“ клас

класен ръководител Марийка Чакалова.Ден на хляба в ОУ „Антон Страшимиров“

В ОУ „Антон Страшимиров“ се проведе традиционният „Ден на хляба“. За пореден път деца и родители сътвориха истински кулинарни шедьоври, които подредиха в атрактивна изложба.

 

Национален ученически конкурс „Посланици на здравето”  за учебната 2017/2018 г.

Основно училище „Антон Страшимиров „ – гр.Варна е номинирано  за участие във втора фаза на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”  за учебната 2017/2018 г.                                                Той  се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България. 

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г. Проектите, отговарящи на регламента са 102, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати само 30 .

 Знаем да се храним здравословно и спортуваме редовно” е мотото,    с което целим  всички заедно – учители, родители и ученици да се обединим около каузата за опазване здравето на децата, стимулиране активно спортуване и здравословно хранене.


Инициатива за насърчаване на грамотността 

„Във вълшебния свят на знанието“